Бомба, монтирана на мотоциклет, е експлодирала в тормозената от екстремисти част

...
Бомба, монтирана на мотоциклет, е експлодирала в тормозената от екстремисти част
Коментари Харесай

Бомба уби деветима в Пакистан

Бомба, инсталирана на мотоциклет , е експлодирала в унизената от екстремисти част на Северозападен Пакистан покрай границата с Афганистан , като са загинали деветима души, оповестиха управляващите, представени от " Ройтерс ".

Това е последното изригване на принуждение на фона на неотдавнашното усилване на офанзивите във въоръжената с нуклеарни оръжия страна.

Бомбата е била взривена с отдалечено управление късно нощес, откакто боен автомобил е минал в град Мир Али в провинция Северен Вазиристан, прецизираха трима пакистански публични лица, които са поискали да останат анонимни.

Говорител на пакистанската войска, която отговоря за сигурността в района, не е дал отговор на настояванията за коментар.

" Вазиристан кърви още един път ", посочи представителят на полицията Тахир Хан в Пешавар, основния град в северозападната част на Пакистан, който посочи, че е чул за гърмежа, само че нямал детайлности.

Никоя екстремистка формация не е поела отговорност за атентата.

Северен Вазиристан от дълго време е средище на пакистански и задгранични ислямистки екстремисти, свързани с талибаните и " Ал Кайда ", до момента в който пакистанската войска не предприе голяма атака против тях в средата на 2014 година

Военната атака прогони екстремистите от техните бази и значително унищожи мрежите им, принуждавайки ги да избягат или през пропускливата граница с Афганистан , или в други елементи на Пакистан.

Ала екстремистите отвърнаха на удара, от време на време с огромни офанзиви.

Миналия петък трима пакистански талибани самоубийци щурмуваха лицей в Пешавар, избивайки 8 студенти и един охранител.

Седмица по-рано върховен полицейски шеф беше погубен при самоубийствено бомбено нахлуване в Пешавар.

Във вторник пакистански талибан умъртви член на антиталибанска секта в друга част на северозападния район, до момента в който бомба , ориентирана към членове на друга проправителствена секта, мазета петима души седмица по-рано.

Пакистанските талибани се борят да смъкват държавното управление и да наложат шериата. Те са свързани с афганистанските талибани, които направляваха по-голямата част от Афганистан , до момента в който не бяха прогонени от властта от подкрепяните от Съединени американски щати военни дейности през 2001 година

Американският боен министър Джеймс Матис посети Пакистан тази седмица, с цел да призове за " удвояване " на напъните за възпиране на екстремистите, упрекнати в потреблението на страната като база за осъществяване на офанзиви в Афганистан.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР